Hlavní obsah

Bitcoin zažívá volný pád

Další výrazný propad kurzu zaznamenal během uplynulého víkendu bitcoin, poprvé od konce února se propadl pod hranici 800 000 Kč. Ve srovnání s maximem z loňského listopadu je tak aktuálně téměř na polovině hodnoty. Vyplývá to z údajů specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Na konci dubna činil kurz bitcoinu 941 340 Kč, už na začátku května se však hodnota propadla na 877 530 Kč. A v uplynulém týdnu se situace příliš nelepšila, a tak v pondělí ráno hodnota byla už jen 797 045 Kč.

Středoafrická republika přijala bitcoin jako zákonné platidlo

Internet a PC

Naposledy se za sumu nižší než 800 000 Kč bitcoin obchodoval na konci února. Přesně před rokem byla hodnota nejznámější kryptoměny na světě 1 176 190 Kč.

Připomeňme, že loni v listopadu činil kurz 1 473 090 Kč, což byl absolutní rekord. V současnosti tedy hodnota poklesla již téměř na polovinu.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Ethereum klesá také

Propad hodnoty je patrný také u druhé nejznámější kryptoměny. Ethereum se ještě před víkendem obchodovalo za 68 700 Kč, v pondělí ráno kurz oslabil na 58 080 Kč. Před rokem se virtuální mince nabízely za 87 780 Kč.

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě (odhadu míry kolísání hodnoty v čase). Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám