Hlavní obsah

Počítačoví piráti dávají ruce pryč od útoku na Facebook

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden obletěla celý svět zpráva, že hackeři ze skupiny Anonymous plánují na 5. listopad velký útok na Facebook. Někteří ze zástupců hackerské komunity informace o plánovaném útoku popírali, nyní se k nim připojují další členové. Žádný velký útok se tedy nejspíše konat nebude. Upozornil na to server Computing.

Foto: mif, Novinky

Facebook

Článek

„Rada Anonymous rozhodla, že akci Facebook vzdáme,“ informoval prostřednictvím sociální sítě Twitter hacker, který na internetu vystupuje pod přezdívkou AnonymouSabu.

O tom, že se útok konat nebude, informoval minulý týden také člen skupiny Anonymous známý pod přezdívkou AnonOps. Ten označil informace o útoku za podvod. „Média celého světa… Přestaňte lhát! OpFacebook (přezdívka uživatele, který o útoku na Facebook informoval, pozn. red.) je jen další podvod. Tohle není náš styl,“ uvedl na Twitteru.

Na tom, zda je hrozba reálná či nikoliv se nemohou shodnout ani bezpečnostní odborníci. Zatímco jedni tvrdí, že hackeři by nikdy dopředu neprozradili plány útoku, druzí považují hrozbu za reálnou.

„Jsme nepochybně svědky další bitvy v dnes již otevřené kyberválce, kde je velké množství válečníků, žoldáků i teroristů a každý bojuje za svůj vlastní prospěch nebo za svoji ideologii. Dle nejnovějšího vyjádření se zdá, že skupina Anonymous se pravděpodobně pokusí o masivní DDoS útok. Otázkou ovšem je, zdali je to reálně proveditelné. Facebook běží na obrovském výpočetním výkonu a případný útok tohoto typu pravděpodobně dokáže vykrýt,“ komentoval hrozbu útoku již dříve Martin Meduna, bezpečnostní konzultant společnosti Symantec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám