Hlavní obsah

Nejrozšířenější počítačové hrozby v červnu

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj ESET)

Komerční článek - V červnu se stala druhý měsíc za sebou nejrozšířenějším škodlivým kódem hrozba INF/Autorun. Vyplývá to ze statistik antivirové společnosti Eset. Škodlivý software se šíří přenosnými médii, např. flash disky.

červen 2012 - svět

Článek

Druhé místo v Evropě obsadil ScrInject, což je hrozba, která přesměrovává internetové stránky na podvodné weby. Třetí místo mezi hrozbami v Evropě pak patří Iframe.B, další malware, který nutí uživatele navštěvovat webové stránky obsahující škodlivý software.

Dlouhodobým vytrvalcem v žebříčku je červ Conflicker, který se v celosvětovém žebříčku vydrápal na druhé místo. Jeho aktuální verze instaluje do počítače další virus, který se jmenuje Waledac. Červ je naprogramován tak, že poté, co se usadí v počítači, se stane PC ovladatelné na dálku a lze jej využít jako součást sítě na rozesílání spamu spolu s falešným programem na ochranu proti virům.

Mezi deseti nejrozšířenějšími hrozbami jsou i jS/Iframe, Win32/Sirefef, JS/TrojanDownloader.Iframe, Win32/Sality, Win32/Dorkbot a Win32/Rammit.

červen 2012 - Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám