Hlavní obsah

Apple Pay už v ruském systému Mir nefunguje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cupertino/Moskva

Technologický gigant Apple pozastavil svou službu Apple Pay pro ruský systém platebních karet Mir. S odvoláním na největší ruskou banku Sberbank o tom informovala agentura Reuters. Americká firma tak uzavřela skulinu, s jejíž pomocí ruští uživatelé službu Apple Pay používali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Apple v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu pozastavil na začátku března prodej všech svých výrobků v Rusku a omezil fungování Apple Pay a dalších služeb v zemi. Ruský systém Mir však zůstal k Apple Pay připojen až do čtvrtka, uvedl ruský Národní systém platebních karet (NSPK).

"Společnost Apple informovala NSPK, že pozastavuje podporu karet Mir v platební službě Apple Pay. Od 24. března nemohou uživatelé do služby přidávat nové karty Mir. Společnost Apple během několika následujících dnů zastaví všechny operace dříve přidaných karet," uvedla v pátek NSPK.

Americká firma o svém rozhodnutí dále omezit přístup ke službě Apple Pay uvědomila bankovní dům Sberbank. "Další používání karet Mir v Apple Pay nebude možné," uvedl největší ruský věřitel.

Apple jako vzor boje proti Rusku. Microsoft, Facebook i Google pod palbou kritiky

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám