Hlavní obsah

Apple dodával vadné kabely. Do servisů svolává majitele macbooků

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple svolává zákazníky do servisu kvůli vadným USB-C kabelům. Ty byly dodávány k macbookům a slouží k jejich napájení. I když žádné nebezpečí uživatelům nehrozí, kvůli vadným kabelům se ale počítač s logem nakousnutého jablka nemusí správně nabíjet. Zástupci firmy o tom informovali na svých webových stránkách.

Foto: archív výrobce

Kvůli vadným kabelům se nemusí MacBook správně nabíjet.

Článek

„Omezené množství napájecích kabelů Apple USB-C, které byly dodávány k macbookům až do června 2015, může při používání selhávat. V důsledku toho se může stát, že se macbook nebude nabíjet, nebo se bude nabíjet jen občas,“ stojí v prohlášení amerického počítačového gigantu.

Problém se údajně týká designu samotného kabelu, kvůli nepatrně kratší koncovce nemusí správně doléhat do příslušného portu.

Foto: archív výrobce

Vadný kabel lidé poznají podle chybějícího sériového čísla.

Kabel z vadné série poznají lidé vcelku snadno, není na něm totiž vyraženo sériové číslo, ale pouze výrobní místo. V případě, že mají lidé takový kabel doma, mohou jej v servisním středisku Applu vyměnit za nový. A to samozřejmě zdarma.

Garance bezplatné výměny se přitom nevztahuje pouze na kabely, které byly dodávány s macbooky. Využít ji mohou také lidé, kteří kabely kupovali samostatně.

Související téma:

V posledním měsíci je to už podruhé, co americký počítačový gigant svolává zákazníky do servisů. Na přelomu ledna a února se totiž ukázalo, že vadné jsou také dvoukolíkové zástrčky do elektrické sítě, které jsou dodávány k nabíječkám. U nich dokonce hrozí úraz elektrickým proudem, na rozdíl od USB-C kabelu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám