Hlavní obsah

Recept na vietnamskou bagetu

1:03
1:03

Poslechněte si tento článek

Když se potká francouzská paštika s vietnamskými bylinkami a rybí omáčkou, vznikne dokonalá fúze, která chutná v ulicích dalekého Saigonu i na dece ve vašem parku.

Foto: Profimedia.cz

Vietnamská bageta

Článek
INGREDIENCE
200 g vepřového bůčku1 lžíce rýžového octa
2 lžíce rybí omáčky4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce tmavého cukruolej na opečení masa
Nakládaná zelenina
½ hrnku vlažné vody½ lžičky soli
4 lžíce rýžového octa½ mrkve nakrájené na tenké nudličky
2 lžičky cukrukousek bílé ředkve nakrájené na tenké nudličky
Dokončení
2 menší bagety2 lžíce majonézy
2 lžíce vepřové paštikyčerstvý koriandr
okurka, nakrájená na tenké podélné plátkylisty salátu

POSTUP:

  1. V míse smíchejte rybí omáčku, cukr, ocet a sójovou omáčku. Přidejte bůček nakrájený na tenké plátky a nechte alespoň 30 minut marinovat, ideálně přes noc.
  2. Zatímco se maso marinuje, připravte nakládanou zeleninu. V hrnku rozmíchejte vodu, ocet, cukr a sůl.
  3. Do nálevu dejte nakrájenou mrkev a ředkev a nechte alespoň 15 minut odležet. Maso orestujte na pánvi z obou stran dozlatova.
  4. Bagety rozřízněte podélně, ale nedořízněte je úplně. Jednu stranu lehce potřete majonézou, druhou paštikou. Přidejte maso, okurku nakrájenou na tenké plátky, naloženou zeleninu a snítku koriandru.

TIP: Bagety zabalte do pečicího papíru a svažte provázkem – budou hezky držet tvar a skvěle vypadají i na fotkách.

Výběr článků

Načítám