Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
200 g vepřového bůčku | 1 lžíce rýžového octa |
2 lžíce rybí omáčky | 4 lžíce sójové omáčky |
1 lžíce tmavého cukru | olej na opečení masa |
Nakládaná zelenina | |
½ hrnku vlažné vody | ½ lžičky soli |
4 lžíce rýžového octa | ½ mrkve nakrájené na tenké nudličky |
2 lžičky cukru | kousek bílé ředkve nakrájené na tenké nudličky |
Dokončení | |
2 menší bagety | 2 lžíce majonézy |
2 lžíce vepřové paštiky | čerstvý koriandr |
okurka, nakrájená na tenké podélné plátky | listy salátu |
POSTUP:
- V míse smíchejte rybí omáčku, cukr, ocet a sójovou omáčku. Přidejte bůček nakrájený na tenké plátky a nechte alespoň 30 minut marinovat, ideálně přes noc.
- Zatímco se maso marinuje, připravte nakládanou zeleninu. V hrnku rozmíchejte vodu, ocet, cukr a sůl.
- Do nálevu dejte nakrájenou mrkev a ředkev a nechte alespoň 15 minut odležet. Maso orestujte na pánvi z obou stran dozlatova.
- Bagety rozřízněte podélně, ale nedořízněte je úplně. Jednu stranu lehce potřete majonézou, druhou paštikou. Přidejte maso, okurku nakrájenou na tenké plátky, naloženou zeleninu a snítku koriandru.
TIP: Bagety zabalte do pečicího papíru a svažte provázkem – budou hezky držet tvar a skvěle vypadají i na fotkách.