Hlavní obsah

Recept na snadnou polévku, která zasytí: Zeleninová s tvarůžkovými noky

1:09
1:09

Poslechněte si tento článek

Tento recept je lehký, nápaditý, ale současně zasytí. Recept na jednoduchou zeleninovou polévku pochází přímo z kuchyně známé značky Olomoucké tvarůžky. Aromatické nočky jí dodávají nejen originální chuť, ale i 28 gramů bílkovin.

Foto: Profimedia.cz

Zeleninová polévka s tvarůžkovými noky

Článek
INGREDIENCE
100 g olomouckých tvarůžků100 g květáku
100 g másla30 g hladké mouky
1 cibule1 lžička drceného kmínu
100 g mrkve2 snítky libečku
50 g celerusůl a pepř
50 g petržele (kořen)
Dokončení:
čerstvé bylinky (pažitka, petrželka)

POSTUP:

  1. Rozpusťte polovinu másla, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu a za stálého míchání ji opékejte, až začne chytat barvu. Přilejte 1,5 l vody (nebo zeleninového vývaru), přidejte libeček, osolte, opepřete a povařte asi 10-15 minut.
  2. Na pánvičce rozpusťte druhou polovinu másla, přisypejte mouku a připravte tmavší jíšku. Přidejte pokrájené tvarůžky a kmín.
  3. Za stálého odškrabování vařečkou je nechte rozpustit a krátce zasmahněte. Nechte chvíli zchladnout.
  4. Ze vzniklé hmoty vykrajujte lžičkou malé noky a pokládejte je rovnou do hotové polévky na talíři. Nakonec posypejte čerstvými bylinkami.

TIP: K zelenině můžete přidat kousek brokolice, kedlubny, hrst hrášku nebo pár stonků chřestu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám