Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 1 balení křehkého těsta | 2 lžíce strouhaného parmazánu | 
| 4 vejce | 400 g zeleného chřestu | 
| 200 g smetany ke šlehání 33% | špetka muškátového oříšku | 
| 100 g goudy | sůl a pepř | 
POSTUP:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložte křehkým těstem, okraje můžete nechat mírně přečnívat, pečením se stáhnou.
 - Těsto nahusto propíchejte vidličkou a položte na něj papír na pečení. Do formy vsypejte suché luštěniny tak, aby pokryly dno, a takto dejte péct asi na 10–12 minut.
 - Do větší mísy nastrouhejte goudu najemno, přidejte parmazán, vejce a smetanu a dobře promíchejte. Osolte a přidejte i pepř a špetku muškátového oříšku.
 - Chřest opláchněte a odstraňte dřevnaté konce.
 - Předpečené těsto vyjměte z trouby a odstraňte papír s luštěninami. Do korpusu vlijte náplň a na ni rozložte chřest. Vraťte do trouby a pečte asi 25–30 minut dozlatova.
 - Upečený koláč nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté krájejte na porce.
 
TIP: Luštěniny, které jste použili jako zátěž, se už k vaření nehodí. Schovejte si je, využijete je i příště.

