Článek
INGREDIENCE | |
---|---|
8 sušených datlí bez pecky | 80 g mletých vlašských ořechů |
60 g jemných ovesných vloček | 1 lžička perníkového koření |
1 středně velká mrkev | |
Na obalování: | |
3/4 šálku nasekaných vlašských ořechů |
POSTUP:
- Zalijte datle horkou vodou a nechte je asi 15 minut změknout. Do mixéru vsypejte ovesné vločky a rozmixujte je najemno.
- Přidejte nahrubo nakrájenou oloupanou mrkev, scezené a okapané datle (trochu vody si schovejte) a perníkové koření. Znovu mixujte, až se směs spojí a bude mírně lepivá.
- Nakonec vmíchejte mleté vlašské ořechy a případně doslaďte lžičkou medu nebo javorového sirupu.
- Pokud je směs příliš drobivá, přidejte lžíci vody z datlí, pokud se hodně lepí, zahustěte ji ještě trochou mletých ořechů.
- Navlhčenýma rukama tvořte ze směsi kuličky a obalujte je v nasekaných vlašských ořeších.
TIP: Místo ořechů použijte do těsta jemnější mandle. Kuličky je možné obalit ve strouhaném kokosu nebo namočit do bílé čokoládové polevy.