Hlavní obsah

Recept na krémové těstoviny se žampiony

Když se spojí jemná smetanová omáčka, čerstvé žampiony a dokonale uvařené těstoviny, vznikne jídlo, které potěší chuťové buňky i duši. Tento recept je důkazem, že i z několika základních surovin lze vytvořit pokrm, který působí jako z restaurace, a přitom ho zvládnete připravit za pár minut doma.

Foto: Shutterstock

Krémové těstoviny se žampiony

Článek
INGREDIENCE:
400 g těstovin80 g strouhaného parmazánu
250 g žampionů, nakrájených na 0,5 cm plátkyvelká hrst petrželové natě, nasekané najemno
4 lžíce olejesůl
2 stroužky česneku, nasekané najemnopepř
250 ml sladké smetany 31%

POSTUP:

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny a ve větší hlubší pánvi rozpalte olej. Do pánve přidejte žampiony, osolte, opepřete a za občasného míchání je opečte dohněda.
  2. Poté přidejte do pánve česnek, krátce ho promíchejte v oleji a vše zalijte smetanou.
  3. Zmírněte plamen a nechte chvíli redukovat, až omáčka částečně zhoustne. Uvařené těstoviny sceďte a společně s trochou vody z vaření a větší částí parmazánu přidejte do pánve.
  4. Chvíli intenzivně míchejte a prohazujte, až bude omáčka krémová a obalí těstoviny. Nakonec vmíchejte petrželovou nať a ihned podávejte posypané zbytkem sýra.
Související témata:

Výběr článků

Načítám