Hlavní obsah

Recept na hrníčkovou buchtu s bezovým sirupem

1:02
1:02

Poslechněte si tento článek

Kombinace květů bezu a jahod je nepřekonatelná. Jednoduchou hrníčkovou buchtu povýší na luxusní dezert.

Foto: Profimedia.cz

Hrníčková buchta s bezovým sirupem

Článek
INGREDIENCE:
2 vejce2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku krupicového cukru3 lžičky prášku do pečiva
1/2 hrnku oleješpetka soli
1 hrnek mléka1 lžička nastrouhané citronové kůry
5 lžic bezového sirupu (+ 5 lžic na pokapání)
Na krém:
250 g mascarponemoučkový cukr
200 ml smetany ke šlehání (min. 30%)citronová šťáva podle chuti
3–4 lžíce bezového sirupu

POSTUP:

  1. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko a bezový sirup, vše promíchejte. Vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou.
  2. Nalijte do vymazané a vysypané formy nebo pečicím papírem vyloženého pekáčku. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C (v horkovzdušné na 160 °C) asi 30–35 minut, nebo dokud špejle nevyjde suchá. Ještě horký korpus propíchejte špejlí a pokapejte bezovým sirupem. Nechte vychladnout.
  3. Na krém vyšlehejte mascarpone se smetanou a sirupem do pevné konzistence, přidejte cukr a citronovou šťávu podle chuti a pak jím rovnoměrně potřete buchtu.

TIP: Do krému vmíchejte i pár rozmačkaných jahod – dodají mu barvu a svěžest. Hotový dezert ozdobte čerstvými květy bezu a plátky jahod.

Související témata:

Výběr článků

Načítám