Hlavní obsah

Recept na halloumi s tzatziki

1:00
1:00

Poslechněte si tento článek

I vegetariánské suroviny chutnají na grilu skvěle. Vyměňte kus masa za halloumi, je to perfektní sýr na grilování. Nerozteče se, takže jej můžete klidně položit přímo na rošt. A když k němu přidáte chladivý okurkový dip, získáte skvělou letní kombinaci.

Foto: Shutterstock

Halloumi s tzatziki

Článek
INGREDIENCE
200 g sýra halloumi 5 lžic oleje
Na tzatziki:
1 menší okurka1/2 lžičky soli
1 hrnek řeckého jogurtupepř
1 stroužek česneku2 lžíce čerstvého kopru
1 lžíce citronové šťávy2 lžíce extra panenského olivového oleje

POSTUP:

  1. Halloumi nakrájejte na silnější hranolky a napíchejte na grilovací jehly. Lehce ho potřete olejem, poté položte na rozpálený grilovací rošt. Grilujte asi 5 minut, nebo dokud se ze spodní strany nevytvoří pěkná mřížka. Sýr otočte a grilujte další 3–4 minuty z druhé strany.
  2. Na tzatziki omyjte okurku, nastrouhejte ji nahrubo i se slupkou, lehce osolte a nechte chvíli odstát. Jogurt mezitím ochuťte prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekaným koprem.
  3. Z okurky vymačkejte co nejvíc vody, přidejte ji k jogurtu a dobře promíchejte. Nechte v chladu krátce rozležet. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Související témata:
Tzatziki
Halloumi

Výběr článků

Načítám