Článek
| INGREDIENCE | |
|---|---|
| 200 g sýra halloumi | 5 lžic oleje |
| Na tzatziki: | |
| 1 menší okurka | 1/2 lžičky soli |
| 1 hrnek řeckého jogurtu | pepř |
| 1 stroužek česneku | 2 lžíce čerstvého kopru |
| 1 lžíce citronové šťávy | 2 lžíce extra panenského olivového oleje |
POSTUP:
- Halloumi nakrájejte na silnější hranolky a napíchejte na grilovací jehly. Lehce ho potřete olejem, poté položte na rozpálený grilovací rošt. Grilujte asi 5 minut, nebo dokud se ze spodní strany nevytvoří pěkná mřížka. Sýr otočte a grilujte další 3–4 minuty z druhé strany.
- Na tzatziki omyjte okurku, nastrouhejte ji nahrubo i se slupkou, lehce osolte a nechte chvíli odstát. Jogurt mezitím ochuťte prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem a nasekaným koprem.
- Z okurky vymačkejte co nejvíc vody, přidejte ji k jogurtu a dobře promíchejte. Nechte v chladu krátce rozležet. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.


