Článek
| INGREDIENCE¨: | |
|---|---|
| 400 g dýně | 2 lžíce sádla | 
| 400 g vepřové kýty | 1 l masového vývaru | 
| 2 větší cibule | lžička kmínu | 
| 2 větší brambory | lžíce sušené majoránky | 
| 1 kapie | sůl, pepř | 
| 4 velké stroužky česneku | libeček | 
POSTUP:
- V hrnci rozehřejte větší část sádla, přidejte nasekanou cibuli a restujte dozlatova, pak přidejte maso nakrájené na kostky, nechte ho zatáhnout, přisypte papriku a rychle zarestujte.
 - Zalijte vývarem, osolte a zvolna vařte, až je maso měkké. Deset minut před koncem přidejte na kostky nakrájené brambory a kapii.
 - Dýni nakrájenou na kostky orestujte na zbytku sádla, zalijte ji několika naběračkami vývaru z masa, pak ji duste pod pokličkou asi 20 minut.
 - Po změknutí dýni rozmixujte. Přilijte vývar s masem a bramborami. Polévku dochuťte solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a nasekaným libečkem.
 
TIP: Do polévky můžete přidat houby a cuketu.
