Hlavní obsah

Recept na cukeťáky

0:38
0:38

Poslechněte si tento článek

S bramborami a cuketami to v kuchyni my Češi umíme. A taky víme, jak je vtipně zkombinovat – třeba v téhle svěží verzi bramboráků.

Foto: Profimedia.cz

Cukeťáky

Článek
INGREDIENCE:
2 cukety (cca 600 g)4 stroužky česneku
4 brambory (cca 400 g)1 hrst sušené majoránky
2 vejcerostlinný olej nebo sádlo na smažení
100–150 g hladké moukysůl a pepř

POSTUP:

  1. Cuketu a brambory nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte pár minut stát, aby pustily vodu. Poté směs důkladně vymačkejte.
  2. Přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a podle chuti dosolte. Směs má držet pohromadě, ale neměla by být příliš hutná, proto množství mouky podle potřeby upravte. Na pánvi rozehřejte olej nebo sádlo a opékejte menší placičky z obou stran dozlatova.
Související témata:

Výběr článků

Načítám