Článek
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 500 g čerstvých lesních hub | černý pepř mletý | 
| 80 g pancetty | sůl | 
| 3 stroužky česneku | 100 g sýru Pecorino Romano nebo Pecorino Sardo (slaný tvrdý sýr z ovčího mléka) | 
| olivový olej (zhruba 8 lžic) | plocholistá petržel | 
| drcený kmín | 1 ciabatta | 
POSTUP:
- Očištěné houby nakrájejte najemno. V pánvi zahřejte polovinu oleje (zbytek poslouží k opečení ciabatty), osmahněte v něm nakrájenou pancettu, přidejte houby spolu s prolisovaným česnekem a orestujte je.
 - Ochuťte kmínem, pepřem a solí. Promíchejte a restujte, dokud se nevydusí tekutina. Ke konci přidejte část nasekané petržele. Krajíčky ciabatty opečte z obou stran. Navršte na ně houbovou směs, navrch nasypte nasekanou petržel , nastrouhaný sýr a pokapejte je olivovým olejem.
 

