Článek
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 500 g čerstvých lesních hub | černý pepř mletý |
| 80 g pancetty | sůl |
| 3 stroužky česneku | 100 g sýru Pecorino Romano nebo Pecorino Sardo (slaný tvrdý sýr z ovčího mléka) |
| olivový olej (zhruba 8 lžic) | plocholistá petržel |
| drcený kmín | 1 ciabatta |
POSTUP:
- Očištěné houby nakrájejte najemno. V pánvi zahřejte polovinu oleje (zbytek poslouží k opečení ciabatty), osmahněte v něm nakrájenou pancettu, přidejte houby spolu s prolisovaným česnekem a orestujte je.
- Ochuťte kmínem, pepřem a solí. Promíchejte a restujte, dokud se nevydusí tekutina. Ke konci přidejte část nasekané petržele. Krajíčky ciabatty opečte z obou stran. Navršte na ně houbovou směs, navrch nasypte nasekanou petržel , nastrouhaný sýr a pokapejte je olivovým olejem.

