Hlavní obsah

Zájem o výběr hotovosti v obchodech roste, ale míst pro Cash Back je málo

Právo, gin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za posledního půl roku vzrostl počet transakcí držitelů kreditních karet, kteří využívají služby Cash Back, tedy výběru hotovosti na pokladnách v obchodech. Jedná se de facto o alternativu k bankomatům. Prodejních míst, kde tuto službu lze využít, je však stále málo. Vyplývá to z karetní statistiky společnosti Cetelem.

Článek

V roce 2009 uskutečnili držitelé kreditních karet vydaných společností Cetelem v průměru okolo 30 transakcí měsíčně. V letošním roce jejich počet vzrostl o více než 150 procent.

„Z pohledu struktury realizovaných transakcí jsme zaznamenali v únoru letošního roku zásadní změnu v chování držitelů karet využívajících Cash Back, kdy se částka hotovostní transakce významně zvýšila proti částce bezhotovostní úhrady zboží nebo služby. Tato změna transakčního chování ukazuje na trend co nejefektivnějšího využívání možnosti resp. výhody Cash Back,“ uvedl Tomáš Siegler z Cetelem.

Průměrná částka výběru hotovosti se na jednoho držitele kreditní karty pohybuje okolo 1000 Kč. Limitujícím faktorem pro vyšší využití této služby je však počet prodejních míst, která tuto službu nabízejí.

„V současné době je možnost využití transakce Cash Back nabízen například v síti prodejen Globus, Albert, Interspar, Žabka a dalších zhruba 2000 prodejních místech,“ dodal Siegler.

Co je Cash Back
Doplňková služba ke kreditní kartě. Umožňuje držiteli vybrat hotovost na pokladně obchodníka v rámci nákupu hrazeného kartou.
Minimální částka nákupu zboží je 300 korun a hotovost lze vybrat do výše 1 500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám