Hlavní obsah

Na lyžařské kurzy dětem přispějí větší částkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až na dva tisíce korun navýší příští rok Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) příspěvek pro rodiče na lyžařský výcvik jejich potomka. Jde tak o dvojnásobek letošní částky určené na pohybové aktivity dětí. Podmínkou pro získání příspěvku bude předložení potvrzení, že se syn či dcera výcviku zúčastnili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K tomu bude sloužit formulář Potvrzení o účasti dítěte na organizovaném lyžařském kurzu. Jiné dokumenty nebude pojišťovna vyžadovat ani akceptovat. Dokument bude od ledna ke stažení na webu zdravotní pojišťovny.

„Ten si klient vytiskne a po návratu dítěte z lyžařského výcviku jej nechá potvrdit školou. Spolu se žádostí o příspěvek jej následně doručí VZP. Není tedy nutné, jako je tomu u jiných příspěvků, k žádosti přikládat doklad o zaplacení,“ upřesnila mluvčí pojišťovny Viktorie Plívová.

Formulář s potvrzením o absolvování lyžařského kurzu nesmí být při podání žádosti o příspěvek starší tří měsíců od data jeho vystavení.

Žádost lze podat online prostřednictvím aplikace Moje VZP, osobně na přepážce nebo podatelně kterékoliv pobočky, případně vložením do sběrného boxu či poštovní schránky pobočky anebo poštou na adresu VZP ČR.

Všeobecná zdravotní pojišťovna není jediná, která na zdravý pohyb dětí včetně lyžařských kurzů přispívá. Například u Zdravotní pojišťovny ministerstva to letos bylo 1500 korun a u České průmyslové zdravotní pojišťovny pětistovka.

Anketa

Můžete si dovolit poslat dítě příští rok na lyžařský kurz?
Ano
63,1 %
Ne
36,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4277 čtenářů.

Příspěvek na lyžáky bude nejdřív v roce 2024

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám