Hlavní obsah

Zonky míří do skupiny Home Credit, Tvarůžkovou střídá Novák z Eldorada

Novinky, bož

Startupový inkubátor CreativeDock po roce a půl ostrého provozu převedl půjčkovou platformu Zonky do skupiny Home Credit. Novinkám to sdělil tiskový zástupce Zonky Radim Jung. Současně se mění šéf projektu. Lucii Tvarůžkovou vystřídá Pavel Novák z Eldorada.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Majoritním vlastníkem Home Creditu (88,6 procenta) je PPF.

Článek

Za první rok a půl uživatelé služby půjčili lidem přes Zonky 600 miliónů korun. Přes službu půjčuje peníze přes deset tisíc lidí.

Nejčastěji lidé půjčují jiným lidem na to, aby jim pomohli refinancovat dražší bankovní úvěry, koupit auto a vybavení do domácnosti nebo rozjet vlastní podnikatelský projekt.

Třetí značka vedle Home Creditu a Air Bank

Zonky bude ve skupině investora třetí samostatnou finanční značkou vedle Home Creditu a Air Bank. A je současně už třetím startupem, který pro ni CreativeDock na klíč postavil a rozjel.

„Pod značkou Zonky jsme chtěli postavit službu, která důkladně otřese zažitými nešvary půjčování v Česku,” uvedla dosavadní CEO projektu Lucie Tvarůžková.

Tvarůžková se vrací do CreativeDocku

Tvarůžková se z čela Zonky vrací do CreativeDocku, kde bude rozjíždět projekt v oboru pojišťovnictví. V Zonky bude nicméně ještě do poloviny roku působit jako poradce.

Ve vedení Zonky ji vystřídá Pavel Novák, který dosud působil v Rusku, kde měl poslední tři roky na starost rozvoj e-commerce v maloobchodní síti Eldorado.

„Je neuvěřitelné, jak silnou značkou se Zonky za pouhý rok stala. Můj úkol bude využít potenciál, který Zonky má, a dosáhnout co nejdřív cíl investora - deset procent na trhu s hotovostními půjčkami. Věřím, že je to reálné,” dodal Novák.

Platforma přivedla do Česka nový koncept

CreativeDock pracoval na projektu tři roky a skrze Zonky přinesl do Česka koncept takzvaného peer-to-peer lendingu. Peníze si vzájemně mezi sebou půjčují lidé, Zonky je propojuje tak, aby byla chráněna anonymita obou stran, stanovuje úrok a hlídá pravidla hry.

Zonky.cz je online platforma na půjčování peněz mezi lidmi, která funguje od června 2015. Propojuje klienty, kteří si chtějí půjčit, s investory, kteří chtějí zhodnotit své peníze výrazně lépe než třeba na spořícím účtu v bance.

Majoritním vlastníkem Home Creditu (88,6 procenta) je PPF. Hlavním majitelem PPF je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám