Hlavní obsah

Zdražování benzinu a nafty nepolevuje

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku nadále zdražují. Nejprodávanější benzin Natural 95 za týden zdražil o 18 haléřů na 32,06 koruny za litr. Stejné množství nafty ve středu stálo 29,89 koruny, což je o 14 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z dat společnosti CCS.

Článek

Benzin byl naposledy takto drahý loni v únoru, nafta se dostala na podobně vysoké ceny jako loni v březnu.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr vyjde v průměru na 31,66 koruny. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, kde litr prodávají průměrně za 29,49 koruny.

Naopak nejdražší paliva nabízejí čerpací stanice v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 32,77 koruny. Litr nafty tam řidiči natankují za 30,51 koruny.

Benzin i nafta za týden výrazně zdražily

Ekonomika

Cena ropy ve středu překonala 70 dolarů za barel vlivem otevírání ekonomik v Evropě a ve Spojených státech. Zisky si ale neudržela a oslabila.

Kolem 19:20 SELČ oslabovala severomořská ropa Brent o 1,5 procenta na 68,42 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI ve stejnou dobu klesala o 1,6 procenta na 65,20 dolaru za barel.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 19. květnu

Reklama

Související články

Rosněfť se vrátila k zisku

Společnost Rosněfť, která je největším producentem ropy v Rusku, vykázala v prvním čtvrtletí čistý zisk 149 miliard rublů (42,4 miliardy korun) ve srovnání se...

Výběr článků

Načítám