Hlavní obsah

Zaměstnanci Škody Auto dostanou vánoční prémii 4000 korun

Novinky, ČTK, Bohumír Žídek

Zaměstnanci Škody Auto dostanou v listopadu jednorázovou vánoční prémii. O výsledku jednání mezi automobilkou a Odbory KOVO informoval časopis Škodovácký odborář. Dohodu potvrdil také vedoucí komunikace Škoda Auto Tomáš Kotera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Továrna Škoda auto v Kvasinách

Článek

„Tuto částku se předsedovi (Odborů KOVO Jaroslavu Povšíkovi) podařilo prosadit i přes současnou složitou situaci kvůli pandemii covid-19. Je to zejména poděkování zaměstnancům za jejich vysoké nasazení a kvalitně odvedenou práci v tomto tolik náročném roce,“ uvedl Škodovácký odborář.

V rámci jednání došlo k dohodě mezi odbory a zaměstnavatelem a k úpravě dalších benefitů. Finanční podpora při narození dítěte se tak od ledna zvýší na 10 tisíc korun. Zvýší se také příspěvek zaměstnavatele na penzijní spoření.

Povšík: Koncern VW Česku ukradl nejziskovější vlajkovou loď

AutoMoto

Kolektivní vyjednávání o růstu mezd skončilo letos v polovině března. Tarifní mzdy v automobilce Škoda Auto vzrostly od 1. dubna o 5,7 procenta, od 1. dubna 2021 se zvýší o dalších 2000 korun. Průměrná hrubá mzda zaměstnance, který je odměňován na základě tarifů, činila v roce 2018 ve společnosti 51 275 korun.

Automobilce Škoda Auto za prvních devět měsíců letošního roku klesl provozní zisk o 60 procent na 469 milionů eur (12,9 miliardy korun).

Negativní dopad na hospodaření měl zejména nižší objem prodeje způsobený epidemií nemoci covid-19, vývoj směnných kurzů a také mimořádné výdaje spojené s emisemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda chce vyrábět i v sobotu

Až dva milióny nových vozů by v budoucnu mělo každoročně nést logo Škoda Auto. To by znamenalo zvýšení výroby o 800 tisíc aut. Část z těchto nových aut by se...

Odbory: Superbu a kodiaqu hrozí výroba v cizině

Za „tažení proti Škodě“ označil ve čtvrtek odborový předák mladoboleslavské Škody Auto Jaroslav Povšík v časopise Škodovácký odborář plány na budoucí směřování...

Výběr článků

Načítám