Hlavní obsah

Vláda schválila prodloužení kompenzačního bonusu i na květen

Novinky, ČTK, bož

Kompenzační bonus pro podnikatele, společníky malých firem nebo pracovníky na dohodu zasažené vládními omezeními a dopady pandemie se bude vyplácet i za květen. Na návrh ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) to ve čtvrtek schválila vláda.

Vláda schválila prodloužení kompenzačního bonusu i na květenVideo: ČTK

 
Článek

Schillerová na Twitteru uvedla, že Finanční správě nic nebrání začít zkraje příštího týdne přijímat žádosti.

V současnosti Finanční správa přijímá žádosti za březen a duben. V pondělí byl poslední termín pro podání žádosti týkající se příspěvku za únor.

Podnikatelé v úpadku budou moci žádat o příspěvek 500 korun

Ekonomika

Pro prodloužení bonusu již není nutné oproti minulosti přijímat novelu zákona, vláda tak může učinit jen svým nařízením. Do pondělí finanční správa vyplatila u nového kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem nebo pracovníky na dohodu 328 347 žádostí za osm miliard korun.

Kompenzační bonus vyplácí Finanční správa na základě zákona, který zvýšil příspěvek z 500 na 1000 korun denně pro podnikatele nebo společníky malých firem.

Pracovníkům na dohodu zůstává příspěvek 500 korun denně. Bonus již není navázaný na nouzový stav a podpora je zaměřená na firmy a podnikatele, u kterých klesly v rozhodném období tržby o 50 a více procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám