Hlavní obsah

Ukrajina pozastavila stížnosti na Slovensko, Polsko a Maďarsko u WTO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina pozastavila stížnosti, které minulý měsíc podala u Světové obchodní organizace (WTO) na Slovensko, Polsko a Maďarsko kvůli jejich rozhodnutí pokračovat v embargu na dovoz ukrajinského obilí. Uvedl to ve čtvrtek ukrajinský obchodní zástupce Taras Kačka.

Foto: Profimedia.cz

Turecká loď plující pod panamskou vlajkou nakládá ukrajinské obilí ze sil v chorvatském přístavu Rijeka, odkud zrno poputuje dál do světa.

Článek

Kyjev podle něj pracuje na komplexním řešení obchodního sporu, který vznikl kvůli rozhodnutí Bratislavy, Varšavy a Budapešti nezrušit zákaz na dovoz ukrajinského obilí.

„Očekáváme, že tento problém bude v příštích týdnech a měsících odstraněn. Takže zatímco hledáme praktické řešení, jsou naše spory u WTO pozastaveny,“ citoval Kačku server Interfax-Ukrajina.

Foto: Profimedia.cz

Žně u jihopolského Miechowa.

Časově omezené embargo trojici středoevropských zemí, ale i Rumunsku a Bulharsku povolila zavést letos v květnu Evropská komise. Zákaz skončil v polovině září, Bratislava, Budapešť a Varšava se v něm ale rozhodly pokračovat.

Země zavedly zákaz dovozu obilí ve snaze ochránit své vlastní zemědělce, kteří by podle nich jinak museli konkurovat levným zemědělským plodinám dováženým z Ukrajiny.

Lodě dál plují s ukrajinským obilím. I bez dohody s Ruskem

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám