Hlavní obsah

Starbucks přijme deset tisíc uprchlíků, tvrdí šéf řetězce

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký řetězec kaváren Starbucks plánuje přijmout deset tisíc uprchlíků v reakci na Trumpův exekutivní příkaz zakazující na tři měsíce vstup na území USA občanům sedmi států. Informoval o tom server Bloomberg. Podle šéfa řetězce Howarda Schultze se zákaz dotkl i mnoha zaměstnanců Starbucksu. Americký prezident podle něj ohrožuje americký sen.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Podle šéfa řetězce Howarda Schultze se zákaz dotkl i mnoha zaměstnanců Starbucksu a americký prezident svými kroky ohrožuje americký sen.

Článek

Schultz uvedl, že zprávu o Trumpově imigračním výnosu přijal „s těžkým srdcem“, a slíbil, že společnost v příštích pěti letech po celém světě zaměstná deset tisíc uprchlíků. Tvrdí, že firma je „v přímém kontaktu” se zaměstnanci, které Trumpovo rozhodnutí zasáhlo.

Imigrační zákaz se totiž dotkl i lidí, kteří v USA pobývali, pracovali legálně a ze země dočasně vycestovali, například na dovolenou nebo na návštěvu příbuzných v zemi původu. Podle Schultze Starbucks udělá vše, co bude v jeho silách, aby je „podpořil a pomohl jim zvládnout toto matoucí období“, jak napsal v dopisu zaměstnancům.

Šéf řetězce se postavil i proti Trumpovým krokům vůči Mexiku. Uvedl, že jeho společnost bude „pomáhat svým mexickým zákazníkům, partnerům a jejich rodinám a podporovat je“ v době, kdy teprve zjišťují, jaký vliv budou mít navrhované „obchodní sankce, restrikce imigrace a daně na jejich byznys a důvěru v Američany“.

Trump v pátek na 120 dní pozastavil program Spojených států pro přijímání uprchlíků a na 90 dnů zakázal vstup do USA všem lidem z Íránu, Iráku, Libye, Somálska, Súdánu, Sýrie a Jemenu. [celá zpráva]

Anketa

Je rozhodnutí firmy Starbucks přijmout deseti tisíc uprchlíků správné?
Ano
14,1 %
Ne
85,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2085 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám