Hlavní obsah

Spojením dvou firem vznikne největší dodavatel banánů na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká společnost zaměřující se na distribuci ovoce Chiquita Brands International Inc. koupí irskou ovocnářskou firmu Fyffes Plc. Cena bude činit přibližně 526 miliónů dolarů, což je v přepočtu 10,4 miliardy korun. Spojením tak vznikne největší světový dodavatel banánů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma vzniklá spojením se má jmenovat ChiquitaFyffes. Akvizice se uskuteční formou výměny akcií. Po dokončení transakce tak budou současní akcionáři Chiquity vlastnit v nové firmě podíl 50,7 procenta a akcionáři irské firmy zbývajících 49,3 procenta, napsala agentura Reuters.

Nová firma bude mít akcie na newyorské akciové burze a sídlo v Irsku. Hodnota majetku nové skupiny má činit 1,07 miliardy dolarů a roční tržby 4,6 miliardy dolarů. Spojení má být dokončeno do konce letošního roku.

ChiquitaFyffes bude působit ve více než 70 zemích světa a zaměstná 32 tisíc lidí. Podle internetových stránek irishtimes.com bude mít také vysoký podíl na globálním trhu s baleným salátem, melouny a ananasem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám