Hlavní obsah

Slovenskou finanční správu povede Čech

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý šéf české finanční správy Jiří Žežulka byl jmenován prezidentem Finanční správy Slovenské republiky. Ve čtvrtek to oznámil slovenský ministr financí Eduard Heger.

Foto: Právo

Jiří Žežulka

Článek

Žežulka získal u výběrové komise nejvíc bodů. Ministr Heger zdůraznil, že na tuto funkci nehledal člověka, který by přimhouřil oči nad nějakými „našimi lidmi“, jak se to dělo v minulosti.

„Ty časy už skončily. Hledal jsem profesionála, odborníka se zkušenostmi a s odvahou,“ uvedl Heger.

Žežulka v letech 2002 až 2011 působil v různých vedoucích funkcích finančního ředitelství v Ústí nad Labem. V březnu 2011 nastoupil na české generální finanční ředitelství a působil tam do roku 2015, přičemž v roce 2014 měl na starosti vedení finanční správy.

V lednu 2016 se stal manažerem pro oblast daňové politiky a daňových sporů v poradenské firmě Apogeo.

S koronavirem je nutné bojovat jako kdysi s komunisty, řekl Matovič

Koronavirus

K novému působišti na Slovensku uvedl, že funkci přebírá s velkým respektem a pokorou. „Čeká nás moc práce,“ dodal.

Vyjádřil se i k případu bývalého ředitele kriminálního úřadu finanční správy Ľudovíta Makóa, který byl obviněn ze zločinu založení, osnování a podporování zločinecké skupiny, z omezování osobní svobody a z vydírání.

„Věřím, že nic z toho, co jste zažili v minulosti, se nebude opakovat. Lidé, kteří se na tom podíleli, budou muset odejít,“ konstatoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Část tržeb z EET možná půjde zatajit

S tím, jak se blíží spuštění elektronické evidence tržeb (EET), přibývá nabídek, které na EET odkazují. Buď se jedná o oficiální pokladní systémy postavené na...

Výběr článků

Načítám