Hlavní obsah

Slovenské komerční televize mění majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SLOVENSKÁ REPUBLIKA

Novým majitelem televize Joj je společnost J&T Media Enterprises, zpravodajskou televizi TA3 získala společnost Grafobal Group.

Článek

Společnost J Media Enterprises, která je blízká finanční skupině J, koupila od společnosti Grafobal Group slovenskou televizi Joj. Grafobal Group zase získal od J Finance Group zpravodajskou televizi TA3. Informoval o tom mluvčí J Maroš Sýkora. Obě transakce musí ještě schválit licenční rada a antimonopolní úřad. 

Společnost J Media Enterprises koupila od Grafobal Group společnosti Mac TV, která je držitelem licence na vysílání televize Joj, a Mag Media a Slovenská produkční, které zabezpečují prodej reklamního prostoru a výrobu programů TV Joj. Grafobal Group zároveň od J Finance Group získal stoprocentní podíl ve společnosti CEN. Ta je provozovatelem televize TA3 zaměřené na zpravodajství.

J měla s majitelem Joj vazby už od konce roku 2004, tedy od doby, kdy J vstoupila do TA3. Televize Joj, kterou zakládal bývalý šéf české TV Nova Vladimír Železný, vysílá od března 2002. V současnosti je jednou ze dvou soukromých celoslovenských televizních stanic. Jedničkou na trhu je televize Markíza, Joj se o druhou příčku ve sledovanosti dělí s prvním programem veřejnoprávní Slovenské televize.

J Finance Group se kromě soukromého bankovnictví a realit soustředí na investice do slovenských a českých průmyslových podniků, a kontroluje také fotbalový klub Sparta Praha. Skupina kolem Grafobalu se zaměřuje například na výrobu obalů, na polygrafii či distribuci tisku na Slovensku. Zaměstnává téměř 6000 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám