Hlavní obsah

Škoda Octavia se bude montovat v Alžírsku

– Wolfsburg/Alžír

Německý koncern Volkswagen uzavřel dnes smlouvu s alžírskou společností SOVAC o montáži automobilů v Alžírsku. U města Ighíl Izaní na severozápadě země se bude od jara příštího roku denně montovat více než sto automobilů. Koncern o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: LL, Novinky

Škoda Octavia

Článek

Kromě vozů Volkswagen a Seat se v Alžírsku budou nově montovat také automobily značky Škoda.

Koncern Volkswagen chce otevřením montovny v Alžírsku mimo jiné zvýšit podíl svých vozů na místním trhu, uvedl při podpisu smlouvy zástupce německé automobily Josef Baumert.

Montážní hala vznikne podle tiskové zprávy na ploše o výměře 150 hektarů nedaleko města Ighíl Izaní, které leží asi 250 kilometrů západně od metropole Alžíru. Vznikat by tu měla mimo jiné auta značek Volkswagen Golf, Seat Ibiza a Škoda Octavia.

Podle informací z firmy Škoda Auto půjde o první výrobnu značky Škoda na africkém kontinentu. Alžírsko je zároveň největším trhem Škodovky v Africe, vozy vyrobené v novém závodě tak budou zůstávat na tamním trhu.

Firma SOVAC je od roku 2001 distributorem značek koncernu Volkswagen v Alžírsku. Loni německá automobilka podle svých údajů prodala jejím prostřednictvím 30 000 nových vozů.

Reklama

Výběr článků

Načítám