Hlavní obsah

Škoda bude v Číně vyrábět i fabie a superby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Automobilka Škoda Auto bude v Číně od roku 2007 kromě octavií vyrábět i fabie a superby. Všechny tři modely Škoda budou vyráběny v závodech společnosti Shanghai Volkswagen a budou určeny výhradně pro tamní trh.

Článek

Škodovky se budou vyrábět v Číně na základě licenční smlouvy se společností Shanghai Volkswagen. V Číně už mateřský koncern Škody vyrábí volkswageny. Škodovky pro tamější trh tak budou vyrábět v drtivé většině čínští zaměstnanci, českých pracovníků na vedoucích a kontrolních pozicích budou řádově desítky. Licenční smlouvu na výrobu vozů Škoda podepsali zástupci automobilky a čínských partnerů loni v dubnu.

Licenční výroba v Číně je součástí růstových strategií společnosti Škoda Auto, do jejichž rámce spadají také montážní a výrobní projekty na Ukrajině, v Kazachstánu, Rusku, Bosně a Indii.

Škodovka rozšíří výrobu i v Indii a v Rusku

Do Číny má zpočátku mířit asi 25 procent dílů z českých závodů, ale později tento podíl klesne na pouhých 15 až deset procent, zbytek pokryjí tamější dodavatelé.

Škodovka také uvažuje o možnosti dalšího rozšíření montáže v Indii, kde se nyní vyrábějí staré i nové octavie a superby a zvažují možnost výroby fabie. Od druhé poloviny roku 2007 má začít také výroba octavií v novém montážním závodě v Rusku.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda navýšila montáž vozů na Ukrajině

Mladoboleslavská automobilka zvýšila kapacitu montážního závodu na Ukrajině. Firma v ukrajinském městě Solomonov postavila novou halu, a zvýšila tak kapacitu...

Koncern VW bude vyrábět škodovky v Rusku

Německý koncern Volkswagen podepsal v pondělí dohodu o výstavbě továrny v Rusku, ve které se budou v první fázi vyrábět vozy Škoda Octavia. Nový závod vznikne...

Největšími vývozci jsou Škoda Auto a Unipetrol

Loni se nejvíce dařilo vyváže automobilce Škoda Auto. Umístila se na první příčce v pořadí největších vývozců Czech top 100 za rok 2005. Firmě se zvýšil tržby...

Výběr článků

Načítám