Hlavní obsah

Schillerová bydlí za státní peníze na luxusní adrese v Praze

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) bydlí za peníze daňových poplatníků v bytě v sousedství pražské Pařížské ulice, který platí za luxusní adresu. Uvedl to server Neovlivní. Ministryně v reakci uvedla, že má na takové bydlení nárok.

Foto: ČTK

Alena Schillerová

Článek

Bydlení v centru Prahy je přitom zdaleka nejdražší. V Praze 1 činí nájem v průměru přes 430 korun za metr čtvereční měsíčně. Plat ministryně činí více než 173 tisíc měsíčně.

Pařížská ulice se dlouhodobě umisťuje v žebříčku nejdražších ulic na světě. Ministryně financí podle Neovlivní bydlí v rozlehlém apartmánu v sousední Salvátorské ulici, jak serveru potvrdil mluvčí ministerstva pro místní rozvoj, pod které byt spadá.

Sněmovna odmítla zvýšit bonus pro OSVČ. Do 8. června dostanou 500 korun denně

Domácí

„Jako první se sháněla po odpovídajícím toaletním stolku, ten původní se jí nelíbil. Stoleček se jí nakonec také pořídil na státní útraty,” sdělil serveru zdroj z ministerstva pro místní rozvoj, který si přál zůstat v anonymitě.

Není to poprvé, co se bydlení ministryně řeší. Na podzim 2017 se předmětem pozornosti stalo nejprve to, že ředitel Finanční správy Martin Janeček za erární byt v centru Prahy platil jen 1500 korun měsíčně. Předmětem pozornosti se stala i tehdejší náměstkyně ministra financí Schillerová. Ta tehdy za byt v centru Prahy platila necelých 5000 měsíčně včetně energií.

Reklama

Výběr článků

Načítám