Hlavní obsah

Ruský prodejce aut Avilon zřejmě koupí továrnu Volkswagenu v Kaluze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prodejce automobilů Avilon zřejmě koupí továrnu německé automobilky Volkswagen v ruské Kaluze. S odvoláním na své zdroje o tom ve středu informoval ruský zpravodajský server RBC. V Kaluze se montovaly rovněž vozy české automobilky Škoda Auto.

Foto: Profimedia.cz

Automobily koncernu Volkswagen v distribučním centru továrny v ruské Kaluze

Článek

Volkswagen závod v Kaluze s kapacitou 225 000 vozů ročně byl otevřen v roce 2007. Loni v březnu byl však provoz v továrně zastaven v souvislosti se sankcemi, které západní země uvalily na Rusko za útok na Ukrajinu.

Zdroje uvedly, že Avilon se stal hlavním zájemcem o továrnu. Podle jednoho z nich už byla sjednána dohoda, jejíž dokončení se plánuje na pátek. Tisková služba Volkswagenu podle serveru RBC uvedla, že automobilka zvažuje různé scénáře včetně prodeje, konečné rozhodnutí ale ještě nepadlo.

Západní sankce měly na automobilový sektor v Rusku tvrdý dopad. Celková výroba osobních automobilů v Rusku se loni propadla o 67 procent na 450 000 vozů, což je nejméně od pádu Sovětského svazu v roce 1991.

V Rusku zůstalo ze 60 značek aut jen 14, většina je z Číny

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám