Hlavní obsah

Řetězec s hamburgery Wendy´s chce do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké řetězce rychlého občerstvení Wendy’s nebo Rave Restaurant Group, který provozuje podniky Pie Five a Pizza Inn, chtějí expandovat do střední Evropy včetně Česka. Hledají nyní v tuzemsku partnery pro provozování franšízy. Představení franšíz proběhlo ve středu na americké ambasádě v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Pobočka rychlého občerstvení Wendy's v New Yorku

Článek

Wendy´s je třetí největší hamburgerový řetězec restaurací rychlého občerstvení na světě s více než sedmi tisíci pobočkami. Společnost je známá především díky svým hamburgerům nebo pikantním kuřecím sendvičům.

„Hledáme franšízanta, který zákazníkům na českém trhu přinese naše oblíbené menu a výjimečný gastronomický zážitek,“ uvedla firma v prohlášení na webu ambasády.

Pie Five nabízí individuální ručně vyráběné pizzy z čerstvých surovin připravené na objednávku za méně než pět minut.

Hospody skomírají, kavárnám se daří

Ekonomika

Po úspěšném loňském vstupu louisianského řetězce rychlého občerstvení Popeyes by měl do Česka v letošním roce expandovat i další známý americký fastfoodový řetězec Five Guys. Ten se zaměřuje na hamburgery se spoustou masa, ale také za o něco vyšší ceny. První pobočka by se měla otevřít v Praze na Národní třídě v prostorách rekonstruovaného obchodního domu Máj. Rekonstrukce by měla být hotová začátkem léta.

Provozovatele franšíz v Česku nehledají jenom řetězce rychlého občerstvení, ale také například řetězec Wyndham Hotels & Resorts. Ten má v portfoliu více než 20 hotelových značek včetně Baymont, Days Inn, La Quinta, Ramada, Travelodge nebo Wyndham.

Nakonec hledá partnery i americká firma Mobile Outfitters, která vyrábí příslušenství k mobilům, například ochranné fólie.

Do Prahy míří další slavný americký fastfood Five Guys

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám