Hlavní obsah

Restaurace v Brně ignorovala zákon o EET, zavřeli ji

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berní úředníci v pondělí dopoledne uzavřeli restauraci v Brně. Provozovatelka si ani po předchozí pokutě nepořídila pokladnu pro elektronickou evidenci tržeb (EET). Finanční úřad pro Jihomoravský kraj to uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Na ilustračním snímku si dělají legraci z EET. (ilustrační foto)

Článek

Restaurace na Dukelské třídě v Brně si navíc ani nepodala žádost o přidělení autentizačních údajů, nemůže tedy zasílat údaje o evidovaných tržbách správci daně a vydávat účtenky podle zákona o evidenci tržeb.

„Proto přistoupil Finanční úřad pro Jihomoravský kraj k opatření k vynucení nápravy vydáním rozhodnutí o uzavření provozovny,” uvedl zástupce ředitele finančního úřadu David Stančík.

Provozovna bude znovu otevřena, až poplatník prokáže finančnímu úřadu, že si požádal o autentizační údaje a má funkční pokladní zařízení, tedy je schopen plnit povinnosti uložené mu zákonem.

Loni finanční úřad kvůli EET nařídil zavřít například papírnictví ve Slavkově u Brna. V Praze pak se stejných důvodů berní úřad uzavřel penzión.

EET pro restaurace a hotely platí od prosince 2016, loni v březnu začala platit pro obchody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám