Hlavní obsah

Prodejní doba v hypermarketech nebude omezena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanecká sněmovna ve třetím čtení odmítla návrh zákona o omezení prodejní doby v hypermarketech v noci, o víkendech a zákaz prodeje o svátcích. Proti návrhu několika poslanců KSČM a ČSSD se stavěla většina poslanců a také vláda.

Článek

Poslanci během projednávání zákona tvrdili, že je nesmyslný a omezuje podnikání.

Zastánci návrhu naopak tvrdili, že zákon by měl zlepšit často kritizované pracovní podmínky zaměstnanců hypermarketů a také podpořit menší obchodníky. Poslanec KSČM Miroslav Opálka dokonce argumentoval tím, že omezení nočního prodeje by podpořilo otevírání večerek v centrech měst a tím by se zamezilo kriminalitě, protože v centru jsou nyní v noci otevřeny pouze herny.

Většina poslanců ale nesouhlasila. Jmenované problémy by zákon stejně neodstranil. Špatné pracovní podmínky by měla kontrolovat hlavně inspekce a zaměstnanci by měli trvat na zřízení odborů nebo dodržování zákoníku práce.

Anketa

Měla by být omezena prodejní doba v supermarketech a hypermarketech?
ano
27 %
ne
73 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 226 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zákaz nočního prodeje zřejmě neprojde

Návrh skupiny sociálnědemokratických a komunistických poslanců, aby byl zakázán noční prodej v supermarketech a prodej o státních svátcích, asi parlamentem...

Výběr článků

Načítám