Hlavní obsah

Proces s Čeprem o tři miliardy korun soud zase odročil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Městský soud v Praze opět odročil projednávání sporu ohledně oprávněnosti téměř třímiliardové pohledávky firmy Tukový průmysl vůči společnosti Čepro. Znovu bude soud rozhodovat v polovině června.

Článek

Tukový průmysl má sumu platit jako pokutu za to, že dal do oběhu pohonné hmoty, aniž by je proclil. Měl je uložené právě u společnosti Čepro. Tukový průmysl tvrdí, že surovinu bez povolení vydalo právě Čepro. Firma to odmítá. Navíc tvrdí, že Tukový průmysl ještě pokutu nezaplatil, je tedy nesmysl, aby částku chtěl po Čepru.

Soud už jednou rozhodl, že Čepro musí zaplatit pohledávku jiné firmy za to, že nerozlišovalo, které pohonné hmoty jsou ze zahraničí ještě neproclené a za které už clo bylo zaplaceno. Docházelo tak k daňovým únikům. Soud loni na podzim rozhodl, že má Čepro zaplatit zhruba 2,6 miliardy korun žádá společnost Al Batal General Trading. 

Další firma M Port uplatňuje pohledávku 348 miliónů korun. Čepro i tyto závazky považuje za neoprávněné. Al Batal sice soud nad Čeprem vyhrál, firma se ale odvolala, navíc podala žalobu na dva své zaměstnance, protože tvrdí, že úmyslně zatajili, že soud o miliardové sumy vůbec probíhá. O procesu Čepro údajně nevědělo a nemohlo se u něj bránit. [celá zpráva]

Čepro je státní firma, která pronajímá prostory na skladování pohonných hmot a v případě nouze zajišťuje rezervy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám