Hlavní obsah

Pražský dopravní podnik zaplatí za jízdenky v metru 40 miliónů

Praha

Pražský dopravní podnik (DPP) zaplatí firmě Cross Point za služby spojené s prodejem jízdenek ve vestibulech metra 40 miliónů korun bez DPH. Uvádí to ve věstníku veřejných zakázek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ve stávajících automatech je možné platit pouze mincemi.

Článek

Podnik problematickou spolupráci s Cross Point prodloužil, protože se mu nepodařilo vybrat nového dodavatele. Stejnou smlouvu přitom vloni na podzim kvůli nevýhodnosti vypověděl.

Podle vedení DPP se nyní podařilo vyjednat výhodnější podmínky, než tomu bylo v minulosti. Nová dohoda s Cross Point potrvá od března do konce srpna 2014.

"Další způsob provozování prodejních míst ve vestibulech metra diskutujeme se zástupci hlavního města," řekl mluvčí DPP Jiří Štábl.

Tendr na čtyřletý prodej jízdenek za 170 miliónů podnik na začátku roku zrušil, přihlásil se totiž jen jeden uchazeč.

Tendr vyšetřuje policie

Původní smlouvu s Cross Point už dříve podnik označil za předraženou. Údajně nevýhodnými službami spojenými s prodejem jízdenek v metru se navíc od loňska zabývá policie. Zakázka pro DPP byla podle ní zmanipulována ve prospěch dodavatele.

Kriminalisté kvůli tomu stíhají čtyři osoby. Mezi nimi bývalého ředitele dopravního podniku Martina Dvořáka a jednatele Cross Point Pavla Švarce. Muži čelí obvinění z porušení povinnosti při správě cizího majetku a z pletich při veřejné soutěži a veřejné dražbě, za což jim hrozí až osmileté vězení. Oba jakékoli provinění popírají.

Mezi stíhanými v této části kauzy je podle médií i bývalý radní pro dopravu Radovan Šteiner a exředitel úseku služeb dopravního podniku Tomáš Petana.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám