Hlavní obsah

PPF by měla dokončit prodej v ruském Home Creditu do konce června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina PPF by měla dokončit prodej majoritního podílu v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) do konce června. Kompletní dokončení celé transakce, které znamená odchod skupiny Home Credit z ruského trhu, se očekává během následujících měsíců, řekl mluvčí PPF Leoš Rousek. Skupina PPF upřesnila dřívější informace o prodeji svých ruských bankovních aktiv, který oznámila v polovině května.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Sídlo PPF v Dejvicích

Článek

„Potvrzujeme, že skupina PPF před dvěma týdny prodala 100 procent svých bankovních aktiv v Rusku, tedy stoprocentní podíl v Home Credit & Finance Bank, včetně jejích dceřiných společností,” uvedl Rousek.

„Jak je v podobných případech standardem, součástí transakce je i dohoda o postupném převodu vlastnických podílů v závislosti na uhrazené kupní ceně. K dokončení prodeje majority (50,5 procenta) v HCFB tedy dojde pravděpodobně do konce června. Kompletní dokončení celé transakce očekáváme během následujících měsíců,” dodal.

PPF prodává ruský Home Credit

Ekonomika

Ruská média podle PPF v těchto dnech zveřejňují na základě údajů z tamních obchodních rejstříků zprávy o postupném nabytí skupinou domácích investorů podílů v ruské bance Home Credit a jejích dceřiných společnostech.

Agentura Interfax například uvedla, že Home Credit B. V. prodala 49,5 procenta akcií ruské banky Home Credit místním investorům, při prozatímním zachování kontroly. Interfax cituje Ivana Tyryškina, jenž stojí v čele skupiny ruských investorů, že jde o první etapu transakce, která je rozložena v čase.

PPF zrušila spojení Air Bank s Monetou

Ekonomika

Ve své zprávě o prodeji bankovních aktiv ze 17. května PPF napsala, že Tyryškin výrazně přispěl k budování základů moderních finančních trhů v Rusku jako generální ředitel burzy RTS. Investoval rovněž do řady předních ruských fintechových společností, které dokázal rozvíjet. Je jedním ze zakladatelů SPB burzy. Nyní stojí v čele její správní rady a patří k významným akcionářům této burzy, která je jednou z největších platforem pro veřejné obchodování fintechových firem v regionu.

Finanční skupina PPF podniká v 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství.

Do skupiny patří například splátková společnost Home Credit, nemovitostní skupina PPF Real Estate Holding, Air Bank, telekomunikační firmy Cetin a O2, mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), strojírenská firma Škoda Transportation nebo provozovatel mýta v ČR CzechToll.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám