Hlavní obsah

PPF prodává ruský Home Credit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupiny PPF a Home Credit podepsaly dohodu se skupinou individuálních investorů v čele s Ivanem Tyryškinem o prodeji svých bankovních aktiv v Rusku včetně dceřiných společností. Znamená to odchod skupiny Home Credit z ruského trhu. PPF a Home Credit to v úterý oznámily v tiskové zprávě.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Sídlo PPF v Dejvicích

Článek

PPF se tak zbavila významné většiny aktiv v Rusku. Zbyly jí tam životní pojišťovna PPF Life Insurance a komerční nemovitosti.

„Transakce bude realizována podle platných právních předpisů, s cílem zajistit kontinuitu pro zaměstnance a klienty Home Creditu v Rusku i Kazachstánu,” stojí v tiskovém prohlášení PPF.

Cenu transakce odmítly obě skupiny po vzájemné dohodě zveřejnit.

Ivan Tyryškin je bývalým generálním ředitelem moskevské burzy RTS, jež obchoduje v dolarech. Kromě toho je také jedním ze zakladatelů druhé největší ruské burzy SPB, kde je v současnosti v čele správní rady, dodala PPF.

Finanční skupina PPF podniká v 25 zemích v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do finančních služeb, telekomunikací, médií, biotechnologií, nemovitostí či strojírenství.

PPF mění šéfa. Bartoníčka vystřídá Šmejc

Ekonomika

Do skupiny patří například splátková společnost Home Credit, nemovitostní skupina PPF Real Estate Holding, Air Bank, telekomunikační firmy Cetin a O2, mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), strojírenská firma Škoda Transportation nebo provozovatel mýta v ČR CzechToll.

Reklama

Výběr článků

Načítám