Hlavní obsah

Pojišťovny v ČR mají zatím jeden případ kvůli katastrofě v Asii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jedna z největších českých pojišťoven Allianz zaplatí asi 1,1 miliónů korun za léčení a dopravu ženy, která byla zraněna při nedělní katastrofě v Asii.

Foto: Jiří Klicpera

U sochy TGM nezavlála tentokrát státní vlajka

Článek

Pacientku lékaři převezli do Bankoku. "Jakmile to její zdravotní stav dovolí, bude odtud převezena do Česka," řekl mluvčí pojišťovny Milan Káňa. Částka, kterou uvedl, je jen za léčení a dopravu, o další statisíce může vzrůst poté, co se vyčíslí škody za ztracená zavazadla. Káňa předpokládá, že Allianz by tak mohla zaplatit až 1,5 miliónu korun.

Ostatním pojišťovnám se zatím žádný klient, který na cestu do Asie uzavřel cestovní pojištění, nepřihlásil. "Samozřejmě to se může každým okamžikem změnit a více budeme určitě vědět příští týden," uvedl mluvčí Kooperativy Marek Vích.

Úřady nemají informace o obětech z řad Čechů, i to se ale může změnit, protože svým známým se podle ministerstva zahraničí stále neozvalo 224 lidí, kteří tou dobou byli v jedné ze šesti postižených zemí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám