Hlavní obsah

Plyn od Innogy zdraží o 11 procent

Největší dodavatel plynu v ČR Innogy Energie zvýší od 20. listopadu ceny plynu, u základního produktu Standard v průměru o 10,6 procenta. Měsíční platba v typickém rodinném domě naroste o zhruba 200 korun, pro stávající zákazníky s fixovanými produkty cena zůstane. Firma to oznámila ve středu.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Důvodem pro úpravu ceníků je podle firmy dramatický růst ceny komodity na velkoobchodních trzích. Společnost však podotkla, že oproti konkurenci roste cena mírnějším tempem, přičemž stávající zákazníci Innogy podle ní profitují z levných nákupů plynu v minulosti.

Nové ceny plynu se dotknou jen menší části odběratelů Innogy, uvedla firma.

ČEZ skokově zdražil fixovanou elektřinu pro nové zákazníky

Ekonomika

„Většiny našich stávajících zákazníků se toto navýšení cen vůbec nedotkne, dlouhodobé smlouvy s fixní cenou samozřejmě dodržíme,” uvedl ředitel skupiny Innogy pro maloobchod a marketing David Konvalina.

„Ceny plynu u produktu Standard jsme upravovali naposledy loni na podzim, kdy jsme zlevnili o pět procent,” doplnil šéf skupiny Innogy Tomáš Varcop.

Innogy je největším dodavatelem plynu v Česku, má 1,1 milionu odběratelů plynu a asi půl milionu odběratelů elektřiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Energie zdražují. Jak se s tím vypořádat

Řada dodavatelů energií v posledních dnech informuje zákazníky o nutné změně ceníku s odůvodněním, že za současné situace raketového růstu velkoobchodních cen...

Výběr článků

Načítám