Hlavní obsah

Ostravský soud poslal mošnovský Job Air Technic do úpadku

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě poslal opravnu letadel Job Air Technic sídlící na letišti v Mošnově na Novojičínsku do úpadku. Insolvenční návrh podala Česká exportní banka kvůli stamiliónovým dluhům. Věřitelé mají dva měsíce na to, aby přihlásili své pohledávky, soud v té době rozhodne, zda se úpadek Job Air Technic bude řešit klasickým konkurzem nebo reorganizací a prodejem firmy za provozu.

Foto: Pavel Karban, Právo

Zaměstnanci společnosti Job Air Technic

Článek

Job Air Technic dluží více než 760 miliónů České exportní bance a České spořitelně, téměř 13 miliónů Letišti Ostrava a více než 11 miliónů na odvodech pojistného na sociální zabezpečení. Společnost Job Air Technic zaměstnává 200 lidí a zabývá se opravami velkých letadel typu boeing a airbus.

Nadějí pro firmu je švýcarská společnost SR Technic, která deklarovala uhrazení závazků i rozšíření provozu a zvýšení počtu zaměstnanců na 450 až 500. Mluvčí České exportní banky Věra Dušková Právu řekla, že banka jedná se všemi zúčastněnými stranami.

„Našim zájmem je zachování provozu, ale musíme respektovat postoje partnerů v konsorciu,“ poznamenala. Pokud by švýcarský investor podal závaznou nabídku, tak by to bylo dobře pro věřitele i firmu. „Zatím ta nabídka ale není ve fázi závazné nabídky,“ doplnila.

Zaměstnanci nedostali mzdy za leden a v nedohlednu jsou i výplaty za únor. Přesto před pár dny souhlasili s veřejnou výzvou, adresovanou věřitelům, vládě ČR i představitelům kraje, aby pomohli zachovat 200 pracovních míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám