Hlavní obsah

Oskar zvýšil počet zákazníků na 2,038 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejmenší český operátor Oskat zvýšil počet klientů ve třetím čtvrtletí na 2,038 miliónu. Ve třetím čtvrtletí přilákal 67 tisíc nových zákazníků. V počtu klientů vede operátor T-Mobile se 4,55 milióny, následuje Eurotel s 4,49 milóny.

Článek

Celkový počet aktivních zákazníků se tak v září přiblížil 11,08 miliónu, což je o 840 000 více než před rokem. Na sto Čechů tak připadalo téměř 109 telefonních čísel.

Podle mluvčího Jakuba Hrabovského stoupl Oskaru průměrný měsíční příjem na zákazníka proti loňsku o 22 korun na 679 Kč. Tarifní zákazníci, kterých je zhruba polovina, firmě zaplatili v průměru 966 korun měsíčně a uživatelé předplacených karet 342 korun.

Oskara letos koupil britský gigant Vodafone, který za něj a rumunskou síť Mobifone zaplatil 3,5 miliardy dolarů (asi 84 miliard korun). Název na Vodafone změní Oskar příští rok.

Reklama

Související články

T-Mobile přilákal nejvíce zákazníků

Mobilní operátor T-Mobile upevnil svou pozici jedničky na trhu mobilních operátorů v počtu klientů. Od července do září přilákal 90 tisíc nových klientů....

Výběr článků

Načítám