Hlavní obsah

T-Mobile přilákal nejvíce zákazníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mobilní operátor T-Mobile upevnil svou pozici jedničky na trhu mobilních operátorů v počtu klientů. Od července do září přilákal 90 tisíc nových klientů. Celkem jich tak má 4,55 miliónu.

Článek

V závěsu za ním je Eurotel, největší operátor podle tržeb, který má 4,49 miliónu klientů. Ve třetím čtvrtletí jich přilákal 70 tisíc. 

Celkové tržby T-Mobile stouply o šest procent na 20,5 miliardy korun. Čistý zisk pak stoupl o čtvrtinu na 4,49 miliardy Kč. Průměrný výnos na zákazníka ale klesl z 503 na 483 Kč měsíčně. Eurotel do září zvýšil výnosy o jedno procento na 22,2 miliardy korun.

Eurotel a T-Mobile si pozice v počtu klientů vyměnili v srpnu. Nebylo to dáno tím, že by německému operátoru nějak rapidně vzrostl počet klientů, ale spíše tím, že Eurotel změnil metodiku počítání. [celá zpráva]  Za aktivní začal považovat všechny SIM karty, které byly použity aspoň jednou v roce, do té doby počítal 18 měsíců. Spoustu karet tedy musel vyřadit mezi mrtvé.

Operátor Oscar Vodafone, zatím výsledky neoznámil. V průběhu roku ale překonal hranici dvou miliónů klientů.

Reklama

Související články

T-Mobile předčil Eurotel v počtu klientů

Mobilní operátor T-Mobile má více klientů než jeho největší konkurent Eurotel. Na konci června měl 4,46 miliónu aktivních SIM karet, zatímco Eurotel "pouze"...

Výběr článků

Načítám