Hlavní obsah

NWR je ve ztrátě 13,6 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Těžební společnost New World Resources (NWR), která vlastní černouhelnou firmu OKD, měla za tři letošní čtvrtletí čistou ztrátu téměř 528 miliónů eur (13,6 miliardy korun). Společnost to oznámila na svých internetových stránkách.

Článek

Za samotné třetí čtvrtletí měla firma ztrátu 122,3 miliónu eur (3,16 miliardy korun), přičemž ve stejném loňském období měla čistý zisk více než 34 miliónů eur.

Tržby NWR za tři letošní čtvrtletí klesly meziročně o 31 procent na 634,3 miliónu eur (16,4 miliardy korun). Ve třetím čtvrtletí firma utržila 200,6 miliónu eur (5,2 miliardy korun), přičemž loni to bylo necelých 291 miliónů eur.

Firmu NWR téměř ze dvou třetin vlastní mezinárodní investiční skupina BXR. V té má zhruba poloviční podíl český podnikatel Zdeněk Bakala. OKD zaměstnává 13 000 lidí a je největším soukromým zaměstnavatelem v Moravskoslezském kraji.

Společnost OKD letos kvůli špatným hospodářským výsledkům a situaci na trhu s uhlím začala s úspornými opatřeními, propustila už 250 lidí z administrativy a chce zavřít ztrátový Důl Paskov, kvůli čemuž by o práci přišly další stovky lidí.

Pokud nepomůže stát, chce OKD důl zavřít ke konci roku 2014. Odboráři, vláda i představitelé kraje chtějí, aby tam firma těžbu minimálně prodloužila.

Reklama

Související články

NWR ohlásila desetimiliardovou ztrátu

Těžební společnost New World Resources (NWR), která vlastní černouhelnou firmu OKD, měla v prvním pololetí čistou ztrátu 395,7 miliónu eur (zhruba 10,2...

NWR rozhodla. Důl Paskov zavře

Důl Paskov na Frýdecku-Místecku bude uzavřen. V úterý to potvrdila společnost New World Resources (NWR), která jej skrze OKD provozuje. Důvodem je...

Výběr článků

Načítám