Hlavní obsah

Německá ekonomika ve čtvrtletí vzrostla o 1,6 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrubý domácí produkt (HDP) Německa se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 1,6 procenta po dvouprocentním poklesu v prvních třech měsících roku. Ve své zpřesněné zprávě to v úterý oznámil Spolkový statistický úřad (Destatis). Mírně tak upravil svůj odhad z konce července, kdy hovořil o růstu o 1,5 procenta.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Na ilustračním snímku panorama Frankfurtu nad Mohanem.

Článek

Německé hospodářství začátkem roku zasáhla nová opatření proti šíření koronaviru. Propad HDP v prvním čtvrtletí byl ale podle dnešních údajů statistického úřadu o něco mírnější, než předpokládala červencová zpráva. V té statistici pokles odhadovali na 2,1 procenta.

Ve druhém čtvrtletí ekonomika těžila z postupného uvolňování opatření proti koronaviru. Hospodářský růst nicméně brzdí problémy v dodavatelském řetězci.

Německo prodá až čtvrtinu svého podílu v Lufthanse

Ekonomika

Německo je největší ekonomikou v Evropě a největším obchodním partnerem České republiky. Mezinárodní měnový fond (MMF) v červenci potvrdil, že v letošním roce počítá s růstem německé ekonomiky o 3,6 procenta po loňském propadu o 4,8 procenta.

Odhad hospodářského růstu na příští rok pak měnový fond zlepšil na 4,1 procenta z dříve předpokládaných 3,4 procenta.

Reklama

Související články

Nálada ve vedení německých firem se zhoršuje

Nálada ve vedení německých podniků se v červenci zhoršila. Index podnikatelského klimatu, který ji odráží, klesl oproti minulému měsíci ze 101,7 bodu na 100,8...

Výběr článků

Načítám