Hlavní obsah

Největší americký autobusový dopravce vyhlásil bankrot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas/New York

Americká společnost Coach America Holdings, která je největším autobusovým dopravcem v USA, vyhlásila bankrot. Informovala o tom agentura Reuters. Firmě se nepodařilo restrukturalizovat dluhy za více než 400 miliónů dolarů (asi 7,9 miliardy korun), proto se o to pokusí znovu pod ochranou soudu. Její autobusy mezitím zůstanou normálně v provozu.

Foto: Choi Bu-Seok, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dopravce má zhruba 6000 zaměstnanců, sídlí v Dallasu a ve 26 státech americké unie provozuje autobusovou dopravu jednak pod svou vlastní značkou a dále pod obchodními značkami Gray Line, American Coach Lines a CUSA. Podnik od roku 2009 prodělal zhruba 207 miliónů dolarů a provozuje více než 3000 vozidel.

Dopravce doplatil na hospodářský útlum a na nedostatek likvidity. Bankrot firmy je podle názorů nezbytným krokem. Firmě prý umožní restrukturalizovat dluhy a maximalizovat hodnotu majetku.

Podnik měl k loňskému 30. listopadu majetek za zhruba 274 miliónů dolarů, zatímco hodnota závazků se pohybovala kolem 402 miliónů dolarů. Od věřitelů pod vedením investiční banky JPMorgan Chase & Co si už firma zajistila peníze na provoz kolem 30 miliónů dolarů, aby mohla fungovat i v konkurzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám