Hlavní obsah

Nejbohatším Slovákem zůstává majitel Agrofertu Babiš

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Nejbohatším Slovákem je nadále majitel skupiny Agrofert Andrej Babiš s majetkem 1,5 miliardy eur (zhruba 38,5 miliardy korun). Vyplývá to ze zjištění magazínu Forbes.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

Na druhém místě se umístil Ivan Chrenko ze společnosti HB Reavis Group s majetkem 600 miliónů eur (asi 15,4 miliardy korun), třetí skončil Jaroslav Haščák ze společnosti Penta s majetkem 480 miliónů eur (zhruba 12,3 miliardy Kč).

Další pozice obsadili čtvrtý Tomáš Chrenek ze společnosti Moravia Steel s majetkem 440 miliónů eur (asi 11,3 miliardy korun) a pátý Martin Kúšik ze společnosti Penta s majetkem 420 miliónů eur (zhruba 10,7 miliardy korun).

Nejbohatším Čechem podle stejného žebříčku je Petr Kellner, majitel finanční skupiny PPF. Forbes jeho majetek odhaduje na osm miliard eur (asi 205,6 miliardy korun). [celá zpráva]

Magazín Forbes při zveřejnění žebříčku vycházel z oficiálních údajů firem, k nimž se majitelé přiznávají. „Bohatství lidí z našeho žebříčku je téměř výlučně vázáno ve společnostech, které vybudovali, a představuje hodnotu, kterou by získali, pokud by se teoreticky rozhodli své podíly prodat,“ uvedl Forbes na vysvětlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám