Hlavní obsah

Ministr Mládek vyzval šéfa exportní banky k rezignaci kvůli interview

Novinky, tov
Aktualizováno

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek vyzval šéfa České exportní banky Jiřího Klumpara k rezignaci. V rozhovoru pro úterní Lidové noviny prý překročil své kompetence manažera. V tiskové zprávě to uvedlo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Mládek

Článek

"S velkým znepokojením jsem zaznamenal rozhovor generálního ředitele České exportní banky Jiřího Klumpara pro Lidové noviny. Pan generální ředitel výrazným způsobem překročil své kompetence manažera, řídícího instituce, která má podporovat export do obchodně obtížných teritorií," uvedl Mládek.

Vadí mu, že Klumpar navrhl vytvoření nové konsolidační banky z části České exportní banky. Takovéto návrhy mu podle ministra vůbec nepřísluší a nemá je projednány s žádným akcionářem.

"Takto problém nestojí a po konzultaci s klíčovými kolegy ve vládě jsem zjistil, že nikdo z nich si vytvoření Konsolidační banky II nepřeje. Stávající situace má proto jediné řešení: Pan generální ředitel by měl rezignovat s okamžitou platností, aby ho nemusela odvolávat dozorčí rada České exportní banky," dodal Mládek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám