Hlavní obsah

Masarykův okruh změnil majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Areál Masarykova okruhu včetně závodní dráhy, polygonu a hotelu Grid převzal nový majitel. Společnost Shakai podnikatele a investora Karla Hubáčka počítá se zachováním současných aktivit v areálu a s jeho dalším rozvojem.

Foto: Archiv automotodrom

Masarykův okruh v Brně je stále využíván motoristickými příznivci, byť světový šampionát motocyklů se zde již nejezdí

Článek

Hubáček areál včetně pozemků koupil od společnosti A.B.R. Holding, a.s., a Karla Abrahama, který areál ovládal od roku 2005. Výši transakce podnikatelé podle mluvčího automotodromu Petra Boháče nezveřejnili.

„Věřím, že náš příchod dá areálu brněnského automotodromu nový impuls v jeho dalším rozvoji,“ uvedl Hubáček a ujistil, že na každodenním fungování okruhu se nic nemění. „Nasmlouvané a oznámené akce i pronájmy jsou samozřejmě platné. Naším cílem je dál rozvíjet také aktivity na polygonu, posílit segment firemních akcí a zároveň dál vytvářet příležitosti, kdy se okruh otevře pro veřejnost – a nejen tu motoristickou,“ dodal Hubáček.

„Karel Hubáček má bohaté zkušenosti se strategickými investicemi. Je majitelem areálu bývalého závodu Vítkovice Heavy Machinery v Ostravě. V podnikání se mimo jiné ve spolupráci se společností Accolade zaměřuje na investiční příležitosti v oblasti průmyslových parků a areálů. Dlouhodobě spolupracuje i se skupinou Creditas, která patří jeho bratranci, miliardáři Pavlu Hubáčkovi, doplnil mluvčí.

Stavbaři začali s rozšiřováním rizikového úseku dálnice D1 u Brna

Domácí

„Jsem ráda, že Karel Hubáček má vztah k motoristickému sportu a zároveň vnímá hodnotu, jakou Masarykův okruh představuje. Nejen po stránce majetkové, ale i jako symbol Brna a motoristické historie celého Česka,“ uvedla předsedkyně představenstva Ivana Ulmanová.

Akvizice areálu Karlem Hubáčkem je výsledkem několikaměsíčního procesu. V současné době nový majitel ovládá celý areál včetně společností, které v něm hospodaří.

„S Karlem Hubáčkem vstupuje do areálu silný investor, který má vizi, jak jej rozvíjet,“ komentuje dosavadní majitel Masarykova okruhu. „Od roku 2016 jsme se zaměřili na rozvoj dalších aktivit v areálu, ať už to byl hotel, nebo polygon. Ty dnes představují významnou část jeho života. Věřím, že nastaveným směrem se bude okruh rozvíjet i dál a zároveň zůstane jednou z nejprestižnějších závodních tratí ve střední Evropě,“ doplnil dosavadní majitel Abraham.

Opatření na brněnské přehradě omezila sinice, voda je stále ke koupání

Domácí

Reklama

Související témata:
Masarykův okruh

Výběr článků

Načítám