Hlavní obsah

Libra se v reakci na volební výsledky propadla o dvě procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britská libra se v reakci na překvapivě slabý výsledek konzervativců v předčasných parlamentních volbách propadla vůči dolaru až o dvě procenta na nejnižší úroveň od dubna. Investoři se obávají, že nerozhodný výsledek voleb v Británii vyvolá politický chaos. Česká koruna byla proti libře naposledy silnější loni v říjnu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Vývoj kurzu libry k dolaru

Článek

Česká měna se v pátek dopoledne obchodovala 29,71 koruny za libru. Během obchodování v Asii libra sestoupila až na 1,2693 amerického dolaru, nejníže od 18. dubna. Na začátku londýnského obchodování vykazovala pokles o necelá dvě procenta na 1,2708 dolaru.

Kurz eura vůči dolaru se drží téměř beze změny na 1,1210 dolaru.

Vládnoucí konzervativci premiérky Theresy Mayové sice ve čtvrtečních předčasných volbách znovu zvítězili, avšak ztratili dosavadní většinu. Pozice samotné Mayové je nejistá, což může zkomplikovat vyjednávání o brexitu, která mají začít za deset dnů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Nové librové minci prý vypadává střed

Krátce po uvedení nové, těžko padělatelné librové mince do oběhu má Britská královská mincovna problém. Některým mincím údajně vypadává kovový střed. Lidé tyto...

Výběr článků

Načítám