Hlavní obsah

Hodnota Microsoftu pokořila tři biliony dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tržní hodnota společnosti Microsoft poprvé překročila tři biliony dolarů (68,3 bilionu korun). Pozici nejhodnotnější firmy na světě s akciemi na burze si už jen těsně drží Apple.

Foto: Reuters

Microsoft a Apple se letos přetahují o pozici nejhodnotnější firmy na burze.

Článek

Ve středu večer akcie Microsoftu posílily až na 405,11 dolaru. Tržní hodnota společnosti tak činila 3,008 bilionu dolarů.

Ve čtvrtek akcie Microsoftu mírně korigovaly a klesly pod 403 dolary. Tržní hodnota firmy tak byla 2,99 bilionu dolarů, zatímco Applu 3,01 bilionu dolarů.

Růst amerických akcií na historická maxima bude v následujících týdnech podroben zkoušce, když výsledky hospodaření zveřejní velké technologické společnosti, připomněla agentura Reuters.

Microsoft přidá na klávesnici tlačítko pro AI

Hardware

Sází na umělou inteligenci

Microsoft a Apple se od začátku roku přetahují o první místo nejhodnotnější firmy na burze. Výrobce iPhonu o svou korunu na začátku ledna krátce přišel ve prospěch majitele X-boxu.

Microsoft v poslední době investuje ve velkém do umělé inteligence a firmy Open AI. Podle poslední studie Massachusettského technologického institutu by nyní dokázala umělá inteligence efektivně nahradit v USA až 23 procent pracovních míst.

Lidská práce je levnější než AI. Zatím

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám